Er zijn vele concepten waarin cabaret op maat mogelijk is. Hieronder een greep uit onze ideeën, mogelijkheden en concepten voor cabaret op maat en bedrijfsoptredens:

Cabaret op maat concepten

      Cabaret op maat
Op basis van de door u verstrekte informatie maakt de cabaretier speciaal voor uw bedrijf, congres of evenement, een mini cabaretprogramma. Een outsider met inside infomation die met de relativerende kracht van humor eens lekker anders tegen uw zaak aankijkt. Het is een leuke en unieke manier om de boel eens flink op te schudden. Een cabaret-op-maat-cabaretier kan als geen ander uw congres spraakmakend afsluiten. Hij slaat de brug tussen het formele programma en de informele borrel.
 
      Wrap-up
Een cabaretier volgt uw evenement of congres de hele dag en verwerkt alles dat hem op valt in een samenvattende conference , stand-up of lied. Aan het eind van de dag sluit de cabaretier af met een grappige samenvatting van alles wat er die dag toe deed. Elke wrap-up is dus uniek en staat helemaal in het hier en nu van de dag. Een wrap-up is een zeer leuke, gevatte en ludieke manier om de thema’s nog eens extra te terug te laten komen bij uw publiek.
 
      Stand-up comedy op maat
Een stand-up comedy show kan gegeven worden op praktisch elke locatie. Diverse stand-up comedians geven hun eigen hilarische kijk op het leven en wereld. Hierbij staat de lach voorop en er is meestal veel interactie met de zaal. Een comedyshow bestaat uit korte optredens van meerdere comedians en wordt aan elkaar gepraat door een MC.
 
      Fake speech
Tussen alle sprekers komt een spreker aan de beurt waarvan gaandeweg duidelijk wordt dat het hier niet om een echte deskundige gaat. De spreker ontrolt een komische en hilarische act waarmee hij uw thema’s eens van een luchtige andere kant belicht. Succes verzekerd.
 
      Improvisatiecabaret
Improvisatiecabaret is een hilarische manier om uw congres of evenement eens goed op te schudden. Improvisatie is altijd interactief, dus uw publiek is actief betrokken bij wat er op het podium gebeurt. De improvisatiecabaretiers gaan in op de gebeurtenissen en thema’s van uw congres. Snelle scènes, komische gesprekken met de zaal en muzikale intermezzo’s wisselen elkaar in hoog tempo af. Alles wordt geënt op de inhoudelijke dagthema’s en de reacties uit het publiek. Een uniek en eenmalig cabaret-op-maat-programma dat ter plekke ontstaat.
 
      Lied, gedicht of column op maat
Er zijn cabaretiers die gespecialiseerd zijn in het schrijven van een lied, gedicht of column op maat over uw congres of evenement. De cabaretier volgt de gebeurtenissen en discussie van de dag op de voet en verwerkt dit allemaal in een lied, gedicht of column dat aan het einde van uw congres of evenement op het podium ten gehore wordt gebracht. Een leuke, komische samenvatting van de dag, waardoor uw boodschap beter bij uw publiek beklijft.
 
      Talkshow
Een talkshow helemaal op maat gesneden op uw bedrijf of thema. Een talkshowhost ontvangt en interviewt gasten. Tussendoor is ruimte voor muzikale intermezzo’s, filmpjes, een column of lied op maat. In een tafelgesprek met meerdere mensen wordt uw thema besproken of er worden mensen in het zonnetje gezet. Ook is het mogelijk uw gasten bij het gesprek te betrekken. Een afwisselend concept met vaart dat de aandacht vasthoudt.
 
      De Wereld Draait Door
Het concept “De Wereld Draait Door” behoeft geen verdere uitleg. Het beproefde tv-programma wordt op uw congres nagespeeld, maar dan met uw gasten en onderwerpen. Een leuk en ongedwongen onderdeel om uw congres op een andere manier inhoud te geven. Natuurlijk niet met de echte Matthijs van Nieuwkerk, maar wel met een leuk en geloofwaardig alternatief.
 
      Nabeschouwing
Na een informatief gedeelte, vindt onder leiding van een presentator een tafelgesprek plaats waarbij meerdere gasten reageren op hetgeen gepresenteerd is. Er is ruimte voor discussie waarbij ook uw gasten kunnen worden betrokken. Toevoeging van een column of lied op maat of een korte conference is mogelijk.
 
      Waar of niet waar?
Het concept is geïnspireerd door het bekende tv-programma “Waar of niet waar”. Twee cabaretiers leggen u op hun geheel eigen wijze stellingen en interpretaties voor. Allebei zo (on)geloofwaardig mogelijk. De verhalen houden direct verband met uw dagthema’s. Slechts één verhaal is waar. Aan het publiek de taak om te bepalen welk verhaal waar is. “Waar of niet waar” is een humoristische en aanstekelijke manier om uw gasten uw thema’s op een andere manier te laten ervaren.
 
      Quiz
De quiz is een klassiek en beproefd middel om op een snelle en onderhoudende manier de dagthema’s bij uw gasten nog eens op andere wijze onder de aandacht te brengen.
 
      (Pub)Quiz
Een pubquiz wordt van origine in pub of café gehouden, maar kan natuurlijk op elke willekeurige locatie worden gehouden. Er wordt gespeeld met meerder teams. De kandidaten beantwoorden in teamverband vragen die door een grappige quizmaster gesteld worden. De quiz bestaat uit verschillende rondes die qua onderwerp en inhoud van alles kunnen zijn. Na elke ronde volgt een tussenstand, waarin bijvoorbeeld de drie beste teams op dat moment even genoemd worden. De beloning bestaat meestal uit (ludieke) prijzen. De vragen kunnen over van alles en nog wat gaan, maar vaak is er een grote rol weggelegd voor actualiteiten, muziek, film, reizen en tv-programma’s. Maar de vragen kunnen natuurlijk ook alles te maken hebben met uw bedrijf, thema of medewerkers.
 
      De Pensioenshow
Een speciaal cabaretprogramma over de pensioenen. “De Pensioenshow” is info-tainment pur sang. In deze tijd van onzekerheid over de betaalbaarheid en hoogte van de pensioenen biedt dit speciaal ontwikkelde cabaretprogramma een humoristische relativering met een inhoudelijke noot. Een uitermate geschikt middel om met publiek en professionals te komen tot een goed gesprek over hoe het zit met het pensioen. Leuk, hilarisch en informatief.
 
      Een cabaretprogramma voor en door uw medewerkers
Wat is er leuker dan een cabaretprogramma over uw bedrijf, bedacht, gemaakt en gespeeld door uw eigen personeel? Onder leiding van ervaren en professionele workshopdocenten gaan uw medewerkers aan de slag om een geheel eigen kort cabaretprogramma te maken over uw bedrijf of thema, met als climax een optreden voor het overige bedrijf.
 

Algemeen cabaret

      Avond nieuw cabarettalent
Bezig met vernieuwing, innovatie of talentontwikkeling? Trakteer uw personeel en relaties dan eens op een avond met nieuw onbekend cabarettalent. Er spelen recente finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals. Vier optredens van 25 minuten in vier verschillende cabaretgenres maken een soort achtbaan van cabaretsmaken met voor elk wat wils. Uw gasten ontdekt zelf het talent van de toekomst. Misschien zien ze wel de nieuwe Youp van ’t Hek of de nieuwe Theo Maassen.
 
      Avond Vlaamse cabaret
Waarom vinden Nederlanders Vlaamse humoristen toch zo leuk? Is het dat gemoedelijke Vlaamse accent, de andere humor, het onnavolgbare absurdisme, het vakmanschap, de meeslepende verteltrant of de soms Urbanisachtige non-humor? Het aanbod van Vlaamse humor is rijk en gevarieerd. Wij halen voor u de leukste nieuwe Vlaamse cabaretiers en stand-up comedians naar Nederland om uw gasten alle vezels van de buikspieren te laten voelen. Een afwisselende avond Vlaams talent met drie tot vijf optredens, van absurd tot muzikaal, van hilarisch tot meeslepend.
 
      Markante Meiden Comedy Night
Een avondje vrouwen onder elkaar. Vier vrouwelijke stand-up comedians maken samen een avondje onvergetelijke stand-up comedy. Wie dacht dat vrouwen geen humor hebben komt bedrogen uit. Slecht voor het mannelijk ego, maar goed voor de lachspieren.
 
      Muzikaal cabaret of liedjesprogramma
Naast de stand-up comedy is het cabaret ook rijk aan goede liedjesschrijvers. Denk dus ook eens aan een muzikaal cabaretoptreden of een liedjesprogramma met komische, inhoudelijke en gevoelige liedjes. Van solisten met gitaar of piano, tot leuke kleinkunstgroepen met meerdere muzikanten. Het is bij de meeste liedjesschrijvers mogelijk om het repertoire aan te vullen met een speciaal op maat geschreven lied over uw thema of bijeenkomst.
 
      Engelstalig (improvisatie)cabaret
Heeft u een internationaal gezelschap? Geen nood. Er zijn in Nederland vele Engelstalige cabaretiers en stand-up comedians actief die uw publiek volledig Engelstalig kunnen entertainen. Van solisten tot improvisatie-cabaretgroepen.
 
      Anderstalig cabaret
Naaste Engelstalige cabaretiers zijn er in Nederland ook Frans- Spaans- en Duitstalige cabaretiers actief. Zelfs Griekstalig behoort tot de mogelijkheden.
 

Dagvoorzitter of presentator

Publieksanimatie en entertaiment

      Ludieke ontvangst bij de deur
U kunt uw gasten op een ludieke manier ontvangen bij de ingang van uw evenement. Dit kan bijvoorbeeld met een gezellig akoestisch bandje, waarmee meteen een vrolijke sfeer wordt neergezet. Maar u kunt ook kiezen voor acteurs die uw gasten op een ludieke straattheaterachtige manier welkom heten. U kunt dan denken aan garderobejuffrouwen, suppoosten, fotografen of maffe komische types die uw gasten op een verrassende humoristische manier verwelkomen.
 
      Muzikale omlijsting in de foyer
Een lekker, gezellig bandje in de foyer doet wonderen voor de sfeer. Dit kan statisch op een podium, maar er zijn ook akoestische bandjes die zich al spelend door de verschillende foyerruimtes kunnen verplaatsen. Van een Nederlandstalig band met eigen werk tot een coverband. Ook klassieke pianisten of instrumentale groepen in alle muziekstijlen behoren tot de mogelijkheden.
 
      Publieksanimatie in de foyer
In de pauzes, foyer en wandelgangen kunnen één of meerdere acteurs zich als gekke, uitgesproken typetjes door het publiek verplaatsen. Elke pauze weer een ander typetje dat op een leuke manier een (te) formele sfeer lekker kan doorbreken. Het is ook mogelijk de typetjes inhoudelijk op uw dagthema’s aan te passen. U kunt het zo gek niet bedenken of het kan. Er kan zelfs een goochelaar langs de tafeltjes gaan om het publiek intiem en persoonlijk te entertainen.
 

Theater op maat

      Musical op maat
Maak met uw medewerkers een heuse bedrijfsmusical. Onder leiding van ervaren en professionele regisseurs wordt met uw medewerkers een musical op maat gemaakt over uw bedrijf. Ontdek de verborgen talenten van u of uw collega’s. Your Company Got Talent! Een leuke manier om uw personeel op een andere manier te laten samenwerken en onvermoede talenten te ontdekken.
 

Live muziek

      Bekende zanger of band
U kunt uw evenement of congres natuurlijk ook onvergetelijk maken door een bekende zanger/zangeres of band te laten spelen. Bekende Nederlanders maken indruk en zorgen er voor dat mensen uw congres niet snel vergeten.
 

Workshops

      Workshopdag
Trakteer uw personeel of gasten eens op een workshopdag. In overleg stellen wij een speciaal workshopprogramma op met creatieve doe-workshops om uw medewerkers nieuwe inspiratie te geven. U kunt dan denken aan workshops cabaret, stand-up comedy, improvisatie, zang, dans, tekstschrijven, lied schrijven enzovoort. Een leuke en ongedwongen manier om te inspireren en om uw personeel met elkaar te laten binden.
 
      Workshops
U kunt uw gasten of personeel trakteren op diverse creatieve doe-workshop. Hieronder een kleine greep uit de ontelbare mogelijkheden:
- workshop cabaret
- workshop stand-up comedy
- workshop improvisatie
- workshop zang
- workshop dans (alle soorten en maten)
- workshop tekstschrijven
- workshop liedschrijven
- workshop presenteren op camera
- workshop acteren
 

Film en video

      Film /tv-programma over uw bedrijf
In aanloop naar uw evenement of congres wordt door een gespecialiseerd team op uw bedrijf tv-opnamen gemaakt. De opnamen worden afgemonteerd tot een korte bedrijfsfilm of tv-programma over uw bedrijf en/of dagthema’s. Deze film kan een hulpmiddel zijn om uw thema’s nog duidelijker over het voetlicht te brengen. De film kan vertoond worden op uw congres of evenement. De film kan natuurlijk ook via internet ingezet worden.
 
      Dagjournaal
De leuke en snelle registratie van uw workshopdag, evenement of beurs. Dezelfde dag al klaar! We maken luchtige korte items en geven zo een informatieve, vlotte impressie van het evenement. Desgewenst combineren we dit met beelden van de voorbereidingen. Het spetterende resultaat wordt aan het eind van de dag gepresenteerd in de vorm van een prachtig dagjournaal. Een mooie afsluiting en blijvende herinnering aan een leuke dag!
 
      Lipdub
Een lipdub is een videoclip waarin de hele groep deelnemers een bekend liedje playbackt. De act vindt plaats in uw bedrijfspand of een andere leuke of karakteristieke locatie. Belangrijk is dat iedereen in beeld komt en dat het liedje op een creatieve manier wordt overgebracht. Een lipdub wordt in een enkele take opgenomen en is constant in beweging. Omdat elke deelnemer vaker in beeld komt is het zaak om goed samen te werken zodat die ene take ook daadwerkelijk lukt.
 
      Alles is Media
Na "Alles is liefde" en "Alles is familie" is de derde film in de reeks van kaskrakers "Alles is uw bedrijf!" De film heeft een karakteristieke aanpak: verschillende prachtige verhaallijntjes en komische ontwikkelingen worden op filmische wijze door elkaar verweven. Jullie spelen zelf de hoofdrollen in deze kaskraker. Optioneel is het mogelijk dat de film dezelfde dag al in premiere gaat, compleet met Oscaruitreiking!
 
      Commercials maken
De commercial is het visitekaartje van een bedrijf. Binnen dertig seconden wordt een product of een imago pakkend en doeltreffend neergezet. De commercial wordt meestal gemaakt door een reclamebureau, maar bij deze workshop is iedereen binnen uw bedrijf creatief en inhoudelijk betrokken. Alle medewerkers leveren input en deze wordt omgezet in een serie inspirerende filmpjes waarin jullie zelf de hoofdrollen spelen. Hierdoor ontstaan niet alleen verrassende ideeën en inzichten, maar wordt ook de samenwerking bevorderd
 
      Wij zijn een filmcrew!
Binnen elk bedrijf heeft iedereen een eigen specialisme en vul je elkaar aan. Bij een filmcrew is dit echter nog wezenlijker. Het schitterende spel van de acteur is niets waard als de geluidsman zijn microfoon bij de verkeerde persoon houdt en het prachtige beeldkader van de cameraman is onzichtbaar als de lichtman vergeet zijn lampen aan te doen. Zo is de filmcrew het voorbeeld van een team waarin verschillende specialisten elkaar aanvullen en tot een gezamenlijk eindresultaat komen. In de workshop "wij zijn een filmcrew" stellen we groepjes samen die zelf een film bedenken. Iedereen krijgt zijn eigen taak en bliksemopleiding. Als team maak je vervolgens samen jullie eigen film. Samenwerken is nog nooit zo leuk geweest!
 

Overige concepten

      Congreskrant
Tijdens het congres of evenement maakt een groep van redacteurs realtime een krant over de actuele gebeurtenissen en uw bezoekers. Uw publiek kan een kijkje nemen op de redactie en er worden meerdere edities onder uw publiek verspreid. Een leuke manier om uw dagthema’s nog beter onder de aandacht te brengen en uit te diepen.
 
      Trouwen
Ooit wel eens gedacht om op een ludieke manier te trouwen? Neem een cabaretier als officieel trouwambtenaar. Hij is bevoegd om officieel huwelijken te sluiten. Dus laat je huwelijksceremonie eens net even anders verlopen. Uiteraard wordt de ceremonie wel serieus genomen, maar alles gaat toch anders dan normaal. Origineel, humoristisch en bijzonder voor het bruidspaar en ook voor de bruiloftsgasten.